5 anledningar att söka jobb utomlands


5 anledningar att söka jobb utomlands

Funderar du på att söka jobb utanför Sverige, men kämpar med den välbekanta osäkerheten? Här finner du fem anledningar till varför du inte bör tveka utan ta chansen när den presenterar sig.

Mads Bukholt
CupoNation


1. Specialkompetens

Vågar du bara ta dig utanför Sveriges gränser öppnar sig bokstavligen en helt ny värld av jobbmöjligheter. Står det i jobbannonsen att företaget i fråga specifikt har behov av en person med svenska som modersmål? Detta betyder att språkkompetensen du besitter är en specialkompetens som utländska företag kan ha svårt att finna. Av uppenbara anledningar är det färre kvalificerade kandidater som tävlar om en sådan tjänst i till exempel Tyskland, än vad det är i Sverige, vilket innebär att du har en stor fördel i urvalsprocessen.

2. Arbetskultur

Den svenska arbetskulturen är bra på många sätt, men som med allt annat i livet är det alltid en fördel att hämta inspiration från andra håll. Vi har alla något att lära av varandra, och att arbeta utomlands kommer ge dig värdefull kunskap kring hur du kan utveckla dig själv ytterligare. Du kommer med stor sannolikhet också kunna inspirera och implementera svenska traditioner, oavsett var i världen du beger dig.

3. Nätverk

Nätverksbyggande har alltid varit viktigt. Men idag, när man drunknar i Linkedin-förfrågningar och massutskick, har det aldrig varit viktigare med riktiga kontakter. Personer som du mött ansikte mot ansikte som har en uppfattning om vem du faktiskt är som person och vice versa. Väljer du att ta ett jobb utomlands tar du inte bara med dig ett nytt och spännande kontaktnätverk till din nya arbetsgivare, du kommer också upparbeta ett nytt nätverk av personer som kommer vara otroligt värdefullt den dag du väljer att återvända till Sverige.

4. Upplevelser

Att arbeta utomlands handlar om mer än bara jobbet i sig självt. Det handlar även om att lära känna ett nytt land, ett nytt språk och en ny kultur. För den äventyrslystne är det en perfekt möjlighet att kombinera karriär och upplevelser utanför jobbet. Är det många unga personer som jobbar på företaget innebär detta ofta att det finns en inarbetad kultur inom företaget där man hittar på aktiviteter tillsammans även på fritiden.

5. Cv

Bara för att du beger dig utomlands finns det inget som säger att du behöver stanna för evigt. Men vem vet.. Plötsligt har du jobbat 10 år i ett annat land, och därmed gjort det till ditt eget. Med det sagt så är det också många som väljer att styra skutan hemåt förr eller senare. Om du jobbat utomlands två eller sex år är oväsentligt: Den dagen du ställer dina tjänster till förfogande på den svenska arbetsmarknaden igen har du en stor merit på ditt cv. Du tog steget som andra inte vågade. Du vågade ta steget in i en ny och annorlunda arbetsvardag. Detta visar potentiella arbetsgivare att du inte är rädd för nya utmaningar, och att de i dig får en kollega som medför nya och intressanta perspektiv in i den nya tjänsten.

Publicerad 2017-04-17


Senaste artiklarna

Framtidsinriktad karriärplanering
Är du orolig för att ditt yrke inte kommer att finnas kvar om tio år? Se då till att skaffa en kompetens som gör att du kan vara en del av den snabba förändringen på dagens arbetsmarknad.
Lagt in 1 oktober 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Varför är så många besvikna på sitt arbete?
För den som hittar rätt karriärväg innebär arbetet en daglig glädje som engagerar och utmanar. För andra känns arbetet snarare som ett nödvändigt ont, som att offra sin tid och frihet enbart i utbyte mot lönen.
Lagt in 16 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så bromsar du klockan
Än är undrens tid inte förbi – du kan faktiskt vinna tid genom att ge bort den!
Lagt in 1 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så mycket tjänar chefen
Vill du tjäna bra? Se då till att vara man och få jobb som finansdirektör i ett privat företag med säte i Stockholm.
Lagt in 17 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Här finns jobben i framtiden!
Arbetsförmedlingen gör regelmässiga prognoser för att identifiera branscher med goda framtidsutsikter. Här följer några exempel på yrken med mycket stora möjligheter under de kommande 5-10 åren.
Lagt in 1 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Annons: